21. jan. 2024

Forhandlingerne er i gang – se hvad der sker nu

Overenskomstforhandlingerne er i gang. Kravene er blevet udvekslet, og inden længe starter de generelle statslige forhandlinger.

OK24
Billede til nyheden Forhandlingerne er i gang – se hvad der sker nu
Overenskomstforhandlingerne skal sikre gode løn- og arbejdsvilkår.

I midten af december 2023 blev der udvekslet krav mellem partnerne i OK24. Den 11. januar 2024 var formand Bjarne Rødkjær, næstformand John Lykkedal og faglig sekretær Benny Rosenqvist til møde i Kirkeministeriet for at præsentere FAKK’s krav til overenskomstforhandlingerne.

Den 5. og 6. februar er afsat til generelle statslige forhandlinger uden bagkant. Forliget med Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) sætter den økonomiske ramme for resten af OK24.

Når det generelle statslige forlig er landet, holder man op til fem dages pause, hvor organisationerne kan orientere og forberede sig inden organisationsforhandlingerne.

Derfor kan den 11. februar være en mulig start på det såkaldte fire-ugers vindue, hvor der forhandles på de enkelte organisationsområder.

På Folkekirkens område har Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) bemyndiget sine medlemmer til selv at forhandle, men bistår dem selvfølgelig under forhandlingerne. Det betyder, at FAKK selv skal skrive under på aftalen med Kirkeministeriet.

Medlemmer får understøttelse under konflikt
Hvis overenskomstforhandlingerne ender i et sammenbrud med efterfølgende strejke eller lockout, er du som medlem af FAKK sikret strejkeunderstøttelse under konflikten.

Er du ikke medlem, skal du melde dig ind i inden 1. marts for at opnå konfliktunderstøttelse fra fagforeningen.

Tip en kollega om at blive medlem og få et gavekort på 300 kroner

Læs mere om OK24 her

Relaterede nyheder