09. dec. 2023

Velkommen til den nye kirkeminister

Grundet omrokeringer i Venstre skal de kirkelige organisationer igen have en ny kirkeminister. Mød den nye kirkeminister her

Politik
Billede til nyheden Velkommen til den nye kirkeminister
Morten Dahlin er ny kirkeminister og kommer fra posten som politisk ordfører i Venstre.

Troels Lund Poulsen, som for nylig blev valgt til formand for Venstre, har valgt at sætte et nyt ministerhold. Det betyder blandt andet, at der kommer en ny kirkeminister.

Den nye kirkeminister bliver Morten Dahlin (V), som samtidig bliver minister for byer og landdistrikter og minister for nordisk samarbejde.

Han kommer fra posten som politisk ordfører i Venstre og har netop meldt ud, at han går 11 uger på barsel.

Politisk aktiv i mange år
Morten Dahlin er 34 år og har været medlem af Folketinget for Venstre siden 2019 og medlem af Greve Byråd fra 2010 til 2022. Han har en uddannelse i Virksomhedskommunikation og Erhvervsøkonomi fra Copenhagen Business School.

Derudover har han haft roller som formand for Venstres Ungdom, medlem af Børne- og Ungeudvalget samt formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget i Greve Byråd.

Han har ligeledes været indfødsretsordfører, integrationsydelsesordfører og ungeindsatsordfører for Venstre, samt formand for Retsudvalget​.

Skal kirke og stat adskilles?
Morten Dahlin skrev tilbage i 2015 et debatindlæg i Kristeligt Dagblad, hvor han argumenterede for, at man burde ”ophæve båndet mellem kirken og staten”. Debatindlægget kom blandt andet på baggrund af den københavnske præst Per Ramsdals udtalelse om, at ”det er svært at tro på, at Jesus gik ud af graven rent fysisk”. Udtalelsen skabte megen debat og fik flere politikere til at kræve, at Ramsdal blev fyret.

Morten Dahlin mente derimod, at det var ”et internt kirkeanliggende”, og at ”debatten burde renses for folketingspolitik”. Han skrev blandt andet:

”Det er ærgerligt for folkekirken, at politikerne skal blande sig i sager, der egentlig slet ikke vedrører dem. Det fjerner fokus fra det væsentlige og giver mindre plads til en konstruktiv debat om folkekirkens fremtid.”

Det bliver interessant at høre, om Morten Dahlin stadig er af denne holdning, og hvilke andre tanker og idéer han bringer til bordet.

FAKK byder velkommen
Hos FAKK ser man frem til samarbejdet med den nye minister:

”Vi hilser den nye kirkeminister velkommen og ser frem til samarbejdet om de mange spørgsmål, der vedrører Folkekirken. Vi vil gerne takke den afgående kirkeminister Louise Schack Elholm for et rigtig godt samarbejde. Og vi håber, at vi kan fortsætte de gode takter med Morten Dahlin, siger Bjarne Rødkjær,” formand i FAKK.

Relaterede nyheder