09. dec. 2023

Se vinderen af Folkekirkens Arbejdsmiljøpris 2023

15 indstillinger blev til 3 nominerede til Folkekirkens Arbejdsmiljøpris 2023. Nu kan vi løfte sløret for, hvem der løb med prisen

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Se vinderen af Folkekirkens Arbejdsmiljøpris 2023
Vinderen af Folkekirkens Arbejdsmiljøpris 2023 blev Abildgård Kirke i Frederikshavn.

3 kirker var med i opløbet om Folkekirkens Arbejdsmiljøpris 2023. Det var Vor Frelsers Kirke i Esbjerg og Sct. Catharinæ Sogn i Hjørring, men det blev Abildgård Kirke i Frederikshavn, der løb med prisen.

Abildgård Kirke er udvalgt af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd, som består af repræsenter fra 13 folkekirkelige arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Arbejdsmiljørådet har udvalgt vinderen på baggrund af 15 indsendte indstillinger.

Vinderen er valgt med følgende begrundelse:
Abildgård Kirkes vision er, at kirken er bygget af ”levende sten”. Det fordrer gode forhold for alle, der har deres gang i kirken. Visionen udmøntes i det daglige, hvor tillid, fællesskab og fælles ansvar fører til glade medarbejdere, som skaber gode rammer for kirkens brugere. Gennem struktur herunder arbejdsmiljøorganisationsarbejdet, personalemøder og menighedsmøder sikres information i en travl hverdag. Der er fokus på tilrettelæggelse, opfølgning og evaluering af arbejdet. Abildgård Kirke lægger vægt på, at det er i hverdagen de gode relationer opbygges – og der tænkes tillid og fællesskab ind i alle relationer.

Formand for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Bjørn Arberg udtaler:
”De 3 nominerede kirker, der var med i opløbet, har alle vist vigtigheden af et kontinuerligt og fælles fokus på arbejdsmiljøet i opgaven med at bedrive kirke. Nøgleordene er systematik, tillid og åbenhed, når mange faggrupper og et menighedsråd skal sætte retning for det kirkelige arbejde.

Medier fokuserer oftest på folkekirkelige arbejdspladser præget af dårlig trivsel, og det giver en fortælling om, at alle folkekirkelige arbejdspladser har dårlig trivsel. Det er absolut ikke tilfældet, og derfor er det vigtigt at fremhæve, at der faktisk er mange arbejdspladser, som ved en stabil og indsigtsfuld indsats opnår et arbejdsmiljø, hvor medarbejdere og brugere af kirkerne oplever kvalitet og god trivsel i det daglige.”

Prisen overrækkes til Abildgård Kirke (Abildgårdvej 56, 9900 Frederikshavn) den 12. december kl. 16, hvor formand for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Bjørn Arberg og næstformand Inge Kjær Andersen vil overrække et indrammet diplom og give deres anerkendelse for den fine arbejdsmiljøindsats.

Relaterede nyheder