29. sep. 2023

Undgå at blive sygemeldt: Få gode råd fra Sampension

Har du mange sygedage, plages du af smerter, eller mistrives du generelt? Så kan Sampension hjælpe med rådgivning, inden du risikerer at blive sygemeldt.

Billede til nyheden Undgå at blive sygemeldt: Få gode råd fra Sampension
Sampensions rådgivningsteam sidder klar til at hjælpe dig.

Udover din sundhedsordning tilbyder Sampension også en rådgivningsfunktion, der kan hjælpe, hvis du er i risiko for en sygemelding eller skal tilbage til arbejdet efter en sygemelding.

”Vi giver denne rådgivning og hjælp, fordi vi ved, at en sygemelding har store konsekvenser for den enkelte, den syges familie og arbejdspladsen. At være sygemeldt kan være en kompleks situation, da man skal forholde sig til mange faktorer såsom behandling, arbejdsgiver, sygedagpenge mm. Her kan vi blandt andet hjælpe med at skabe overblik”, siger Sundhedschef i Sampension, Nicoline Rosenlund.

Sampensions rådgivningsfunktion består konkret af:

 • Viden om forebyggende indsatser og behandlinger
  Sampension er eksperter i at vide, hvor du kan søge hjælp, hvad der er af behandlingsmuligheder, og hvad du kan gøre for at forebygge sygdom. Rådgivningen ydes typisk af sygeplejersker.
   
 • Kendskab til regler og rettigheder med sygdom
  De kan også hjælpe dig med at få styr på sygedagpenge, ret til hjælpemidler, tab af arbejdsfortjeneste, arbejdsforhold mv. Rådgivningen ydes typisk af socialrådgivere.
   
 • Skabe overblik over din situation og muligheder
  Hvis du bliver ramt af sygdom, rammer det ikke kun dig selv, men også familien, arbejdspladsen osv. Derfor kan der være behov for at få overblik over situationen og dine muligheder. Derudover rådgiver de om de muligheder, du har med din pensionsordning i Sampension.

Sampensions erfaring er, at jo længere tid du er sygemeldt, jo sværere er det at komme tilbage i arbejde. Man behøver nødvendigvis ikke at være 100 % rask for at komme tilbage efter en sygemelding, men bare det at gøre sig de første tanker og planer for en tilbagevenden, kan gøre opstarten bedre, og sandsynligheden for endnu en sygemelding falder. Af samme grund tilbyder Sampension at hjælpe med at lave en realistisk plan for at hjælpe dig tilbage i arbejde.

Rådgivningen er fortrolig, og medarbejderne har tavshedspligt.

På sampension.dk har kan du finde en række videoer, hvor deres afdeling for Sundhed og forebyggelse fortæller, hvordan de kan hjælpe dig ved sygdom. Se videoerne her.

Relaterede nyheder