21. apr. 2023

Ny vejledning om forebyggelse og håndtering af vold og trusler på arbejdspladsen

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd har udarbejdet en ny vejledning om, hvordan folkekirkelige arbejdspladser skal forholde sig til håndtering og forebyggelse af vold og trusler.

Billede til nyheden Ny vejledning om forebyggelse og håndtering af vold og trusler på arbejdspladsen
På de folkekirkelige arbejdspladser kan man også møde pårørende eller borgere, som reagerer voldsomt.

Det er desværre blevet mere almindeligt at lade sine frustrationer gå ud over en medarbejder, der reelt bare udfører sit arbejde. Også på de folkekirkelige arbejdspladser kan man møde pårørende eller borgere, som reagerer voldsomt med frustrationer eller aggressioner.

Ikke et individuelt problem
En medarbejder, som oplever voldsom adfærd i forbindelse med sit arbejde, kan risikere at få alvorlige konsekvenser for sin trivsel eller sit helbred. Det er vigtigt at se episoder som et arbejdspladsproblem og ikke et individuelt problem. Det er arbejdsgivers pligt at forholde sig til denne problematik, uanset om det er fysisk, verbalt, foregår på de sociale medier eller i medarbejderens fritid.

Konkrete forslag
Den nye vejledning fra Folkekirkens Arbejdsmiljøråd giver konkrete forslag til, hvordan I kan forebygge, håndtere og følge op på voldsomme hændelser.

I kan med fordel tage dialogen ved den årlige arbejdsmiljødrøftelse eller ved det årlige medarbejdermøde.

Vejledningen er baseret på Arbejdstilsynets regler og vejledninger og giver et overblik over, hvilke forventninger der er til arbejdsgivers pligter omkring vold og trusler.

Find vejledningen her

Webinar om forebyggelse og håndtering af vold og trusler på arbejdspladsen

Tidspunkt:
7. september 2023 14:30-15:30

Målgruppe:
Kontaktpersoner/menighedsrådsmedlemmer, arbejdsmiljørepræsentanter eller andre medarbejdere med interesse for dette tema.

Indhold:
På webinaret får du en introduktion til baggrund og indhold i Folkekirkens Arbejdsmiljøråds nye vejledning om Forebyggelse og håndtering af vold og trusler om vold på arbejdspladsen. Vejledningen giver inspiration til, hvordan I kan tage en dialog i forbindelse med forebyggelse – og ikke mindst, hvilke pligter og opgaver der er til arbejdspladser, hvor der har været voldsomme episoder med borgere.

Klik her for at tilmelde dig gratis webinar

Relaterede nyheder