20. mar. 2023

Skal bedstemor komposteres og spredes blandt roserne?

I USA kan meget lade sig gøre. I Danmark er det helt anderledes, også i forhold til begravelsesskikke. Og vi kommer forhåbentlig ikke til at overtage idéer fra USA, siger FAKK’s formand Bjarne Rødkjær.

Billede til nyheden Skal bedstemor komposteres og spredes blandt roserne?
I USA kan afdøde blive nedbrudt til kompost, som familien kan tage med hjem til rosenbedet.

Forestil dig, at bedstemor efter sin død bliver til kompost, så du kan få hende med hjem i en krukke og sprede hende ud blandt roserne. Lyder det som en absurd tanke? Måske. Men i USA er der firmaer, som tilbyder dette.

Den døde bliver ikke brændt, men udsat for varmeelskende mikrober, der i løbet af cirka en måned har nedbrudt afdøde til kompost.

Det skal vi ikke have i Danmark
FAKK’s formand bryder sig ikke om tanken, og han håber ikke, at det er en skik, der bliver udbredt i Danmark.

”Vi har nogle fine traditioner for begravelse og bisættelse i Danmark, og det skal vi efter min mening holde fast ved. Vi har ingen problemer med at få plads på kirkegårdene til kister eller urner, snarere tværtimod har en del kirkegårde overskydende plads.”

”For mig og for andre er kirkegården et fredfyldt sted, hvor vi mindes vores kære afdøde. Det er for mange en god tradition at gå en tur på kirkegården, hvad enten besøget gælder et synligt gravgravsted eller fællesgraven.”

”Så jeg synes bestemt, at vi skal holde fast i vores måde og sige nej tak til idéer som kompostering,” slutter Bjarne Rødkjær.

Hvis du vil læse mere om kompostering, kan du blandt andet se på denne hjemmeside.

Relaterede nyheder